Advertentie

Ik mocht Kruisverband van Louzewies de Jager ( pseudoniem) lezen. Ze vertelt over haar jaren vanaf de jaren 56. Interessant want ik ben van 51. In het begin hebben de schrijfster en ik dan ook wel wat overeenkomsten. Ik was dan ook met enthousiasme begonnen, het is altijd leuk om vergelijkingen te maken met leeftijdgenoten.
Louzewies ging goed van start, het stuk over de tijd van lagere school en middelbare school heb ik met belangstelling gelezen. Maar na haar studietijd verzande het verhaal in een opsomming van feiten over, het opknappen van oude auto’s, met de tent wild kamperen en de moeilijke rol van een vrouw in een mannenwereld wat werk betreft, zeker omdat ze doorgeleerd had.

Ik had gehoopt dat ze het over de muziek uit die tijd zou hebben, het kiezen of je voor de Beatles of voor de Rolling Stones of beide. De films die gedraaid werden in de bioscopen, de Protesten tegen de oorlog in Vietnam, de actie Baas in eigen buik, het spijkerbroek verbod voor meisjes op diverse scholen en in Den Haag was er de strijd tussen de Plu’s en de Kikkers. Het verschil tussen de arbeidersklasse en de mensen die gestudeerd hadden, de opkomst van diverse gratis acties zoals de sleutelhangers en de speldjes. Deze dingen heb ik onthouden uit mijn jeugd, zelfs nu nog.

Ik begrijp dat dit haar leven was, Met veel werkfeiten, die soms een opsomming was van haar banen.
Jammer, ik had duidelijk een ander beleving verwacht.

Reacties op: Een kleine herkenning

29
Kruisverband - Louzewies de Jager
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker