Goestinggevend!
De magie van creatie. Door: Mirjam de Ruiter.
Ooit was ik verliefd op How to be a Wildflower van Katie Dasy. Ik heb heel wat moeite moeten doen om aan dat boek te geraken. Maar ik was verliefd dus… Ik hield van de stijl van de illustraties, de aandacht voor de natuur, de prachtige quotes,…
En raad eens!? De magie van creatie heeft dat ook! Maar dit boek heeft nog iets extra’s: jij mag erin werken. Er zijn tutorials, oefeningen, opdrachten om te schrijven, tekenen, kleuren, verzamelen, mediteren en zo veel meer. Alles geordend per seizoen zodat je je creativiteit kan aanwakkeren in het ritme van Moeder Natuur.
Klinkt wat zweverig maar het is wel zo: jezelf afstemmen op de natuur en de veranderende seizoenen brengt je dichter bij jezelf. En bij je creativiteit. Ik geloof dat het zo werkt, ik weet dat zelfs uit ervaring. En toch. Toch komt het er vaak niet van. Daar gaat dit boek me ongetwijfeld bij helpen. Mijn vingers jeuken en ik voel iets tintelen in mijn hoofd en hart. Zin in om aan de slag te gaan!
Ik ga even een klein angstje moeten overwinnen want het boek is zo mooi; ik wil het niet lelijk maken. Maar ook dat is een goede oefening: het gaat niet om een perfect resultaat, het gaat om het plezier van creëren. En daar heb ik zin in! Bedankt voor je prachtige boek Mirjam!