Advertentie

De wilde robot. Door Peter Brown.

De nieuwe Lampje. Een hedendaagse klassieker. Een boek dat alles heeft, groot en klein zal verwonderen en beroeren.

Echt, ik overdrijf niet. Ik ben 40, heb niets met robots, heb geen kinderen en ben toch dolverliefd op dit boek. Zegt genoeg, niet!?

De wilde robot is een lekker dik (voor)-lees boek vol avontuur, spanning, wijze lessen, vriendschap, liefde, humor, filosofie, complexe relaties, dierenweetjes, milieuproblematiek, leven en sterven, oorlog en vrede,… Daarnaast heeft het een aanlokkelijke cover, staat het vol prachtige tekeningen (ook van de hand van Brown) en is het puntgaaf vormgegeven.

Het verhaal van de robot Roz die op een onbewoond eiland strand na een schipbreuk sleept je direct mee en laat je niet meer los. Bij goede boeken weet je na een paar pagina’s dat het een treffer is, bij geweldige boeken voel je na een paar zinnen al dat het een voltreffer is. Zelfs al is de hoofdrol weggelegd voor een robot, waar je niets mee hebt. Sorry, had. Want na het lezen van dit boek wil ik ook een robotvriend, een robotmama.

Roz heeft het in het begin niet makkelijk, een robot die moet zien te overleven in de wilde natuur, je begrijpt dat dat niet evident is. Niet voor Roz zelf maar ook niet voor alle dieren die op het eiland leven. Langzaamaan maakt Roz enkele vrienden, en die vriendschappen veranderen haar leven en dat van iedereen op het eiland. Net zoals het lezen van De wilde robot jou zal veranderen.

Dit is een boek om te blijven herlezen, om voor te lezen aan je geliefde, om te kopen voor je liefste vrienden, je kleinste kennissen. Een boek dat je aan het denken zet; over onze wereld, robots, het milieu, anders zijn, samenwerken, familiebanden, loslaten, graag zien,… Iedereen moet kennismaken met deze prachtige creatie, in woord, beeld én idee van de super fantastische Peter Brown. Bedankt voor dit pareltje Peter, ik kijk al uit naar je volgende boek (Je hebt de lat wel heel erg hoog gelegd…)!

De wilde robot raakt, betovert, verwarmt je hart en maakt de wereld mooier.

Reacties op: Verliefd op Roz!

7
De wilde robot - Peter Brown
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker