Spannend.
De wilde robot ontsnapt. Door: Peter Brown.
Na het succes van De wilde robot (boek én film) kon een vervolg niet uitblijven. Ikzelf zag de film (nog) niet maar was wel fan van het eerste boek. Wat me toen heel erg verbaasde; ik had nooit gedacht dat een verhaal over een robot me zo zou kunnen ontroeren.
Robot Roz en haar zoon Straalsnavel veroverden in een oogwenk mijn hart en ik ben blij dat we nu kunnen lezen hoe het hen verder vergaat.
Op de één of andere manier is dit verhaal net iets minder ontroerend en ook niet zo verrassend. Maar dat heb je wel vaker bij een vervolg. De Wilde robot ontsnapt is wel heel spannend, avontuurlijk en speelt zich in een heel andere wereld af. Dat maakt het boeiend en zorgt er ook voor dat je wil blijven lezen. Zo heb je het boek in een oogwenk uit. De mooie tekeningen geven het verhaal extra vaart.
Peter Brown weet wat hij doet en hij doet dat goed.
Peter Brown weet wat hij doet en hij doet dat goed.