Fan!
How to make friends with the dark. Door: Kathleen Glasgow.
Oh, wat hou ik van de boeken van Kathleen Glasgow. Telkens weer breken ze mijn hart én lijmen ze het.
How to make friends with the dark gaat over rouw, verslaving, depressie, intergenerationeel trauma, gepest worden op school, eenzaamheid,… Klinkt niet als een fijn boek om te lezen maar dat is het wel, dankzij het schrijf- en verteltalent van Glasgow.
Het verhaal van Tiger is intriest. Misschien omdat het heel persoonlijk is, gebaseerd op feiten uit het leven van de schrijver? Of komt het omdat ik momenteel een aantal vrienden heb die ook net een ouder verloren? In ieder geval kwam Tiger’s verdriet extra hard bij me binnen.
Gelukkig is er ook veel humor, en zijn er uiteindelijk ook wat sprankeltjes hoop.
Glasgow lezen is je laten raken, je hoofd en hart verruimen, kennismaken met personages die in je hoofd verder blijven leven. De wereld is donker en hard, zeker die van Tiger. Hopelijk zet dit boek mensen ook aan om hun ogen en hart te openen voor anderen die het moeilijk hebben. Net als Shayna kunnen we allemaal iets betekenen voor iemand in nood, hoe klein of onhandig ook.