Hahahaha

Els Van Haute 19 december 2025
Dingen die gebeuren als je erachter komt dat het leven best ingewikkeld is. Door: Esther van der Krol.

Esther van der Krol ken ik van haar Instagram account waarop zij supertoffe tekeningen deelt van dingen uit haar jeugd. Nostalgie ten top. Ze slaag erin om mij vaak terug te katapulteren naar 35 jaar geleden en me weer even hebberig te laten voelen als toen. Denk aan: Naf Naf parfum, stickerboekjes, fluo oorbellen, glitterarmbanden,…

Dus toen ik zag dat er een graphic novel van haar verscheen wou ik die heel graag hebben. Dingen die gebeuren als je erachter komt dat het leven best ingewikkeld is gaat over puber zijn en de relatie puber-ouder.

Ik ben geen van beiden maar genoot er toch ten volle van. Omdat ik me nog herinner hoe het voelt om een puber te zijn én omdat ik het leven nog steeds best ingewikkeld vind…

Van der Krol heeft het talent om je te raken met eenvoudige tekeningen en observaties die er ‘boenk’ op zijn. Fan!

Meer recensies van Els Van Haute

Een hartverwarmende reis door de jaren ’60 vol humor en nostalgie. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.