Zo boeiend!

Els Van Haute 04 maart 2024
Een kleine wereldgeschiedenis in 100 grote data. Tekst: Barbara De Munnynck. Illustraties: Isabelle Geeraerts.

Oh wat een tof boek! Als klein meisje was dit zeker mijn bijbel geweest; ik hield van dikke boeken, weetjes én toffe tekeningen. Nu 30 jaar later heb ik eigenlijk nog steeds dezelfde smaak besef ik;)

Ik zou dit boek aan alle kleine mensjes in mijn omgeving kunnen geven maar ik hou het gewoon lekker voor mijzelf. Heb ik het al helemaal van A tot Z uitgelezen? Nee. Maar dat hoeft ook niet om nu al te kunnen zeggen dat ik fan ben (Barbara zelf raadt ook aan om af en toe een verhaaltje te lezen, hoeft zelfs niet chronologisch).

De verhalen zijn boeiend, de schrijfstijl is vlot, met humor én feministisch en de illustraties zijn kleurrijk, grappig én heel mooi.

Ik leer graag bij maar dan wel op een toffe, speelse manier. Dat kan bij dit boek. En wat je bijleert is echt boeiend en geen kinderlijke rozengeur- en maneschijn versie; ook heel belangrijk.

Kortom: ferme aanrader!

Meer recensies van Els Van Haute