Zo herkenbaar!
Een steekje los. Leven met angst. Door: Iris ter Haar.
Iris kent u misschien al van haar blog (Ik ben Iris niet) of haar Instagram (Iris Borduurt). Door haar enthousiasme, eerlijkheid en sprankelende persoonlijkheid verzamelde ze een hoop volgers en fans.
Toen Blossom Books op zoek was naar iemand om een (op ervaring gebaseerd) boek over angststoornissen te schrijven wisten ze direct bij wie ze moesten aankloppen. Want ook daar schreef Iris moedig en herkenbaar over op haar sociale media.
Ik heb zelf de diagnose PTSS (posttraumatische stressstoornis) dus mijn ‘label’ valt niet helemaal samen met dat van Iris, toch was dit boek voor mij zeer herkenbaar. Ik herkende niet alleen veel, ik leerde ook nog wat bij, voelde me minder alleen, en ben nu helemaal fan van Iris. Want hé, leven met een angststoornis is geen lachertje, zelfs niet met medicijnen en of therapie. Om jezelf dan zo goed te analyseren, je traject zo duidelijk en begrijpbaar uit te leggen, met ervaringsdeskundigheid en de nodige wetenschappelijk kennis (haar studies komen handig van pas), dat vind ik enorm indrukwekkend.
Een steekje los is een eerlijk, moedig, krachtig en bij wijlen grappig boek. Boordenvol tips, boeken die je nog kan lezen en alle info die je nodig kan hebben. Als je één van die mensen bent die zelf een angststoornis heeft, of iemand in je omgeving hebt die je beter wil begrijpen. Steve, de partner van Iris, komt ook aan bod met zijn visie op het partner zijn van.
Iris heeft haar Steve, ik heb mijn Karel. En dankzij dit boek gaan er meer mensen zijn die anderen of zichzelf kunnen helpen. Dikke merci aan Blossom Books (blijf de DSM-5 ver-boeken) en Iris ter Haar voor dit indrukwekkend, broodnodige boek.