Basje!

Els Van Haute 02 september 2025
Geel. Door: Basje Boer.

Ik hou van Basje Boer, van de kleurenreeks van Uitgeverij Oevers én van de kleur geel. Geel is dan ook een voltreffer voor mij.

In amper 107 pagina’s slaagt Boer erin om je helemaal mee te nemen in haar universum. Of ze nu essays schrijft, krantenartikelen of romans: haar stem klinkt in alles door. Haar stem die gekleurd wordt door haar blik. Basje Boer kijkt anders dan jij en ik: haar ogen lijken meer te zien, haar brein maakt meer verbindingen. Ze kijkt filmisch en schrijft ook zo. Zelfs haar Instagram ademt helemaal Basje Boer.

Ik lees graag wat ze ziet, hoe ze denkt, wandelt, contacten aangaat (of net niet) en hoe ze werkt aan (in dit geval) een gedicht. Ze inspireert me.

Laat je onderdompelen en lees, net als ik, Geel in één ruk uit. Zoals je een film kijkt. Geniet en laat alles nog even nazinderen. Misschien trek je erna je stapschoenen aan of neem je pen en papier om te dichten. Geniet ervan!

Meer recensies van Els Van Haute