Super boeiend!
Goede moed. Door Tim Hofman.
Tim Hofman als (activistisch) mediapersoon kent iedereen, maar kennen jullie hem ook als schrijver? Na twee dichtbundels (toffe, lees ze zeker ook) heeft hij nu een non-fictie boek: Goede moed.
De ondertitel luidt: Pleidooi voor een minder bang bestaan. Minder bang als persoon én als maatschappij. Als ik het boek slecht gelezen had zou ik zeggen dat het een heel woke én kwetsbaar boek is. Waarom ik dat niet schrijf moet je vooral zelf ontdekken. Tim legt het beter uit dan ik zou kunnen. Dat hij rad van tong, intelligent en bevlogen is in zijn denken en praten wisten we al, nu weten we dat hij ook zo schrijft.
In Goede moed spreekt hij de lezer rechtstreeks aan en bij hem werkt dat; hij trekt je dieper mee in zijn verhaal en je voelt je persoonlijk aangesproken, zonder dat het belerend overkomt. Een dunne scheidslijn maar Hofman blijft aan de juiste kant.
De vele praktijkvoorbeelden (uit de media én uit zijn eigen leven) maken het nog boeiender, urgenter en meer herkenbaar en toepasbaar.
Op een vlotte en makkelijk leesbare manier kaart Tim Hofman onderwerpen aan die beladen, taboe en tegenkanting-opwerpend zijn. Ondertussen toont hij voortschrijdend inzicht en steekt hij de hand ook in eigen boezem.
Goede moed is een belangrijk, moedig boek dat heel hard nodig is in onze huidige wereld, dat veel gelezen en gedeeld moet worden. De cover is niet helemaal mijn ding maar dat is dan ook het enige minpuntje. Merci Tim!