Advertentie

Het boek De Habsburgs vertelt het verhaal van de Habsburgse dynastie door de eeuwen heen. Het richt zich op alle grote leiders in Europa die deel uitmaakten van de Habsburgse dynastie.

Het huis Habsburg was een belangrijk Europees geslacht, vernoemd naar het stamslot Habichtsburg in Aargau. Van 1438 tot 1806 behoorden bijna alle keizers van het Heilige Roomse Rijk tot het huis Habsburg. Leden regeerden daarnaast eeuwenlang over Oostenrijk, Bohemen en Hongarije. In de 16e en 17e eeuw heerste het geslacht over Spanje en Portugal en in de 19e eeuw over het groothertogdom Toscane en andere delen van noordelijk Italië. Van 1482 tot 1581 regeerden de Habsburgers ook over de Nederlanden en tot 1795 over de Zuidelijke Nederlanden.

Zeer gedetailleerde geschiedenis van de familie, interessant om te lezen, maar het nam een tijdje om er doorheen te komen. Het boek las niet erg vlot vanwege alle details. Het is duidelijk dat dit een boek is van een serieuze historicus die jarenlang intensief heeft gezocht naar informatie en details over de Habsburgers.

Als u op zoek bent naar een boek over Habsburgers met een geloofwaardige en solide historische basis, dan is dit het wel. Het is zeker geen boek voor beginners op royalty gebied, je hebt als lezer toch wel enige kennis van de geschiedenis van de Habsburgers nodig.

Reacties op: Interessant

4
De Habsburgers - Martyn Rady
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners