Advertentie

Het was weer eens tijd om een boek uit eigen verzameling van de plank te pakken. Deze keer was het een boek van Stephen King “Het Instituut”.

Het instituut is een boeiend verhaal, het duurt echter wat lang om erin te komen, maar als er eenmaal de vaart in zit, is het een achtbaanrit tot aan de finish. Luke Ellis, een 12-jarige hoogbegaafd kind , is de perfecte hoofdrolspeler om de kwetsbaarheid en mogelijkheden van kinderen te laten zien. Hij is het soort personage waar je naar op zoek bent en waar je bang voor bent. Ook de schurken zijn goed bedacht en eng op realistische, menselijke manieren. De onthulling waarom dit instituut kinderen opsluit, is ook intrigerend.

Het instituut is alweer het vierentachtigste boek van Stephen King. Zoals eerder vermeld een heerlijk boek om te lezen als je eenmaal in het verhaal zit. Het is allemaal zeer beeldend beschreven en je voelt als lezer dan ook zeer betrokken bij die kinderen. Je voelt hun pijn, angst en emoties. Daarnaast denk je als leer vaak dit zou zo maar eens echt kunnen gebeuren. Zeker in Amerika, daar gebeuren wel meer dingen die tot op heden verzwegen en ontkent worden.

Al met al is Het instituut dus absoluut de moeite van het lezen waard, zeker voor de fans als voor nieuwkomers die kennismaken met het werk van King. Het boek is niet zo schokkend zoals andere boeken van King dat wel kunnen zijn.

Reacties op: Goede Thriller

813
Het instituut - Stephen King
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners