Een heerlijke mix van feelgood en spanning

Enita 24 september 2025
Het verhaal gaat over Emma die een B&B runt in Toscane en zich heeft opgegeven voor een datingprogramma. Ze gaat haar B&B delen met de vier mannen die ze heeft uitgekozen. Als de eerste man komt, is de sfeer lekker luchtig en probeert Emma haar rol als naar liefde zoekende B&B eigenaar te pakken.

En dan komen er kleine aanwijzingen in het verhaal: een mysterieuze bewonderaar, vreemde gebeurtenissen in de B&B, en een verleden dat niet zomaar vergeten was. Deze werpen langzaamaan een andere blik op het verhaal.

Wat begon als een heerlijke feelgood, veranderde langzaam in een psychologische thriller. Ik voelde de spanning toenemen. En toen de ontknoping kwam, was die verrassend en een die ik niet had zien aankomen. Iets met stille wateren…… Precies zoals je van een thriller mag verwachten.

Dat alles bij elkaar heeft Maaike op een fijne manier neergezet, het verhaal leest lekker weg en de mannen die Emma komen bezoeken zijn op hun manier leuk of juist helemaal niet. En Emma is een vrouw met twijfels in de liefde. Ze is geen perfecte deelnemer, maar juist haar twijfels en pogingen om er het beste van te maken, maken haar menselijk en dichtbij. Dit alles maakt het verhaal gewoon zo leuk om te lezen en voor ik het wist was het jammer genoeg uit.

Blinde obsessie is een perfecte mix van feelgood en spanning. Een aanrader voor iedereen die houdt van een goed opgebouwde spanning in die fijne Toscaanse setting.

Meer recensies van Enita

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!