Een fijn tussendoortje
Mijn eerste recensie als vaste recensent voor de Verhalenfabriek is voor Met heel mijn hart en knikkende knieën van Janneke Spijkerboer.
Deze novelle gaat over Babet, die door haar beste vriendin Flo wordt gevraagd om hun huwelijk te voltrekken. Hoewel Babet een hekel heeft aan spreken in het openbaar, stemt ze toch toe. Om dit te vieren gaan ze een avondje uit en belanden in een bar, waar Babet Jerry ontmoet. Hij is knap en charmant, en ze krijgt hem maar niet uit haar hoofd. Ze denkt hem nooit meer terug te zien… of toch wel? En dan in een situatie die ze nooit had kunnen voorspellen.
Janneke Spijkerboer heeft met deze novelle een heerlijk luchtig tussendoortje neergezet. Liefde, vriendschap en een dosis humor komen mooi aanbod. Vooral de verwarring rondom Babet’s koosnaam “Babs” en de afkorting BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) zorgt voor komische momenten.
Ben je op zoek naar een kort, vermakelijk verhaal met een glimlach? Dan is deze novelle absoluut een aanrader.