Een spannende Scandi thriller
Verborgen in het verleden is het derde deel van de Åre moordenserie van Viveca Sten.
In dit boek onderzoeken Hanna Ahlander en Daniel Lindskog de moord op een succesvolle zakenvrouw. Ze wordt dood gevonden in haar hotelsuite. Ze was in Åre om het oude luxeresort Storlien nieuw leven in te blazen. Dat plan zorgt voor meer onrust dan verwacht, met dodelijke gevolgen.
Het verhaal speelt zich af in twee tijdlijnen: het heden en kerst 1973 (mijn eerste kerst). De tweede tijdlijn geeft extra achtergrond en laat gebeurtenissen uit het heden in een ander licht zien, zonder dat het verhaal langzamer wordt.
Hoewel dit deel mij iets minder raakte dan de eerste twee boeken, laat Viveca Sten opnieuw zien dat ze een sterke en spannende Scandi thriller kan schrijven. De spanning wordt rustig opgebouwd en er zijn genoeg verrassende wendingen, al vond ik die dit keer wat minder sterk.
Verborgen in het verleden is een spannende thriller voor lezers die de serie volgen en houden van Scandinavische misdaad met een goed opgebouwde spanning.