een sfeervol kerstverhaal
Sinds het overlijden van hun moeder drie jaar geleden is kerst voor de familie De Koning niet meer wat het ooit was. Waar het feest vroeger vanzelfsprekend samen werd gevierd, voelt het jaarlijkse samenzijn nu vooral als een verplichting. Vader probeert daar dit jaar verandering in te brengen en verruilt het ouderlijk huis voor een verblijf in een sfeervolle cottage in een Engels dorp. Hij hoopt op een warme, nostalgische kerst zoals vroeger, maar zijn kinderen denken daar heel anders over. Wanneer hij aankondigt dat hij tijdens deze reis iets belangrijks wil delen, kunnen ze er niet onderuit: deze kerst moet samen worden doorgebracht.
Het verhaal wordt verteld vanuit drie personages: de zussen Elena en Anouk en Livia, een fysiotherapeute en ex van hun broer Daan. Elena is eigenaresse van een koffieshop, Anouk een drukbezette moeder en onderwijzeres, en Livia reist mee als medisch begeleider van de oma van Elena en Anouk. Ik kon echt meeleven met de personages, omdat ze allen een eigen verhaal hebben en dat zorgt voor afwisseling en de nodige diepgang. En dat maakt het boek zo leuk.
Ik vond het een heerlijk boek om te lezen. De schrijfstijl van Vannessa is vlot en toegankelijk, waardoor ik door het verhaal heen vloog. Het zit vol warmte, familiegevoel en een vleugje romantiek. Een kerstverhaal zoals een kerstverhaal voor mij bedoeld is.
Zoals kerst bedoeld is is een sfeervol kerstverhaal en perfect om te lezen met een kop thee op de bank tijdens de donkere winterdagen.