Raak vanaf de eerste pagina
Ik las De stilte voor de storm van Clare Leslie Hall, haar tweede roman.
Het verhaal gaat over Catherine, die vijftien jaar geleden plotseling wegliep bij haar grote liefde Lucien. Nu lijkt ze een rustig leven te leiden als vrouw en moeder. Maar wanneer Lucien onverwacht weer voor haar staat en eindelijk antwoord wil op die ene vraag, wordt duidelijk dat het verleden helemaal niet zo afgesloten is als Catherine dacht. Stap voor stap ontdekte ik wat er vroeger is gebeurd en waarom Catherine zonder uitleg uit zijn leven verdween.
Het verhaal wordt verteld in twee tijdlijnen: het heden en het verleden. Daardoor kreeg ik langzaam steeds meer informatie, zonder dat alles meteen werd verteld. Juist dat zorgde ervoor dat ik wilde blijven lezen. De spanning zit vooral in de relaties tussen de personages, de keuzes die ze hebben gemaakt en alles wat nooit is uitgesproken.
Hoe verder ik las, hoe meer het verhaal me raakte. De personages zijn goed uitgewerkt en voelen echt, met hun twijfels, fouten en gemiste kansen.
De stilte voor de storm wist me al vanaf de eerste pagina te raken en blijft nog steeds in mijn gedachten hangen. Het is een verhaal dat laat zien dat herinneringen, hoe diep ze ook verstopt zitten, altijd kunnen terugkomen. Als je hebt genoten van haar debuut Als scheuren in de aarde, dan kan ik je deze roman zeker aanraden.