Deze wil je lezen

Enita Enita
8 mrt 2026

Zou jij willen wonen in de Australische outback?
Ik mocht van Luiting Sijthoff Een leven zo ver van M.L. Stedman vooruit lezen. Het verhaal gaat over de familie MacBride die in de jaren 50 in de outback van West-Australië woont. Het verhaal komt echt op gang na het tragisch ongeluk waarbij de mannen van het gezin betrokken zijn. Alleen zoon Matthew overleeft dit. Als hij na lange tijd weer thuiskomt uit het ziekenhuis, blijkt al snel dat zijn afwezigheid en het ongeluk diepe sporen hebben nagelaten bij zijn moeder en zus. Alles is nu totaal anders….. Maar alle ellende voor het gezin is nog niet voorbij…
Het leven in de uitgestrekte is niet makkelijk, deze sfeer weet M.L. Stedman perfect in het verhaal tot uitging te brengen. Precies zoals ik eigenlijk zou verwachten bij zo’n boek. Ik voelde de stilte en de uitdagingen die het wonen in de uitgestrekte outback met zich meebrengt echt op papier
Wat een verhaal heeft ze geschreven. De schrijfstijl past goed bij de langzame opbouw van het verhaal. Hierdoor leerde ik de personages goed kennen en merkte ik dat ik tijdens het lezen steeds meer begrip kreeg voor de personages en hun keuzes, hoe moeilijk die soms ook zijn. Dit zorgt ook voor echte diepgang in het verhaal.
Al met al dit is zo’n boek dat vraagt om tijd en aandacht. Het verhaal is indrukwekkend en emotioneel waardoor ik na het uitlezen van het boek even moest bijkomen. Ben je op zoek naar een boek dat je nog lang bij zal blijven, dat raad ik Een leven zo ver, van harte aan. Eigenlijk wil je deze gewoon niet missen.

Meer recensies van Enita