Hij was haar inspiratie. Tot hij haar realiteit werd.

Enita Enita
24 mrt 2026

Hij was haar inspiratie. Tot hij haar realiteit werd.

Ik las Op de Voorgrond van Kristie Raaijmakers.

Het verhaal gaat over Cassandra (Cassie) Richards, een auteur die noodgedwongen haar leven heeft omgegooid. Daarnaast werkt ze aan een compleet ander boek dan haar debuut: een sportromance, waarbij fitfluencer Ethan Greece haar inspiratiebron is voor het mannelijk personage. Dan krijgt ze de kans om hem te ontmoeten bij de covershoot voor haar boek, maar dat valt toch een beetje tegen. Zo leuk is hij in het echt helemaal niet.

Wanneer haar agent vervolgens regelt dat Ethan meegaat op een signeertour door Amerika, ontkomt Cassie er niet aan hem beter te leren kennen. Want valt hij echt zo tegen? Of toch niet?

Kristie, wat heb je weer een prachtige roman geschreven. De personages zijn ieder voor zich leuk, maar samen nog leuker. Cassies leven is allesbehalve makkelijk: de mantelzorg voor haar moeder, haar carrière als auteur en de online lezers die haar gewichtsverlies niet kunnen waarderen omdat het volgens hen “niet body positive” is. Dit heb je op een warme en integere manier neergezet.

En dan Ethan: de perfecte book boyfriend die in het echt een man blijkt die je steeds meer gaat waarderen naarmate je hem beter leert kennen. Hoe hij Cassie laat kiezen voor zichzelf, geweldig gedaan. Al met al een verhaal dat je echt gelezen moet hebben als je op zoek bent naar een roman met een diepere laag. Daar is Kristie gewoon heel goed in.

En dat is nog niet alles. Er komt een vervolg, want Charlotte heeft mijn hart gestolen. Ik ben benieuwd hoe Owen haar gaat overleven…

Meer recensies van Enita