Weer lekker spannend

Enita 25 augustus 2025
Doe jij wel een kleine daad van vriendelijkheid (random act of kindness)?

Ik las Twee gezichten van Steven Cavanagh.

Het verhaal gaat over Elly. Wat begint als een klein gebaar, verandert voor haar al snel in een nachtmerrie. Ze hielp gewoon een onbekende man met krukken in de metro en dan raakt ze verstrikt in een zorgvuldig door Logan uitgedacht plan.

Elly vertrouwt nog maar weinig mensen. Een uitzondering is advocaat Eddie Flynn. Samen met zijn team gaat hij op zoek naar deze mysterieuze Logan. Maar dat is niet het enige. Ook tijdens deze zaak staat Eddie zelf (weer) voor uitdagingen die hem op het snijvlak van goed en kwaad plaatsen.

Ook in het negende deel rondom Eddie Flyn is Steve Cavanagh er weer in geslaagd om de spanning vanaf de eerste pagina vast te houden. De korte hoofdstukken zorgen voor een hoog tempo en zorgen ervoor dat je gewoon door wilt lezen.

Ik voel veel sympathie voor het personage van Elly. Ze balanceert tussen hoop en wanhoop, maar haar vastberadenheid om te overleven houdt haar overeind. Eddie Flynn blijft een heerlijke, niet typische advocaat. Die staat voor zijn cliënten. Tevens als de andere personen binnen zijn team. Ik vind het wel jammer dat Bloch, mijn favoriete teamlid, in dit deel een wat mindere rol heeft.

“Twee gezichten” is (weer) een spannende thriller van de hand van Steven Cavanagh, hoewel niet mijn favoriete deel, nog steeds een die je gelezen moet hebben. Als je houdt van een thrillers die je steeds op het verkeerde spoor zetten en een afloop hebben, die je niet had verwacht. Dan is dit een echte aanrader.

Meer recensies van Enita