Een fantastisch boek
“ Je verleden confronteren is soms de enige weg vooruit “
Voor de blogtour las ik Alles wat ik heb verzwegen van Melina Ekic. Haar tweede fantastische boek.
Het verhaal draait om Brigita, die na een moeilijke periode in haar leven door haar ouders sterk wordt aangemoedigd om elders opnieuw te beginnen. Via haar vriendin Ivana krijgt ze een kans om aan de slag te gaan in het hotel waar Ivana ook werkt. Maar er is één complicatie: Dario is haar baas. Dario, de man die haar leven ooit verwoestte en haar gevormd heeft tot wie ze nu is. Is dit hotel dan wel de juiste plek om haar leven weer op de rit te krijgen?
Melina heeft een prachtig boek geschreven. Dat komt niet alleen door haar fijne schrijfstijl, maar ook door de manier waarop het verhaal is opgebouwd. Het wordt verteld vanuit de perspectieven van Brigita en Dario, waarbij heden en verleden elkaar afwisselen. Hierdoor kreeg ik als lezer meer inzicht in hun beweegredenen en begreep ik waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt. Neem daarbij dat dit ervoor zorgt dat je alleen maar door wilt lezen. Want het boek moest gewoon uit.
De personages zijn goed uitgewerkt met hun eigen persoonlijkheid, niet altijd lief en vriendelijk of leuk, maar passend bij het verhaal.
Melina, wat heb je met Alles wat ik heb verzwegen een boek geschreven dat indruk maakt. Het nam me mee in de worsteling tussen verleden en toekomst; een tweede kans. Het is een verhaal dat blijft hangen, ook als je het boek al hebt dichtgeslagen. Dank je wel.