Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een goed debuut voor nieuwe, Nederlandse fantasy series

EricWijnen 29 december 2022
Werelden ontwaken is een verhalenbundel van 7 schijvers in het fantastische genre. Op deze manier laten deze schrijvers je kennis maken met hun nieuwe wereld, waar zij op zit moment bezig zijn een serie te schrijven. De verhalen zijn korte verhalen die zijdelings te maken hebben met hun grotere serie.

Het is een mix van schijvers. De schijvers hebben meegedaan met schrijfwedstrijden en sommigen hebben eerder al verhalen gepubliceerd.

De verhaallijnen zijn veelzijdig: Van een spokenjacht in (huidig) Amsterdam, naar een connectie krijgen/voelen met een stad, naar leven in een wereld zonder plastic. Het vervoeren van een speciale steen naar een specifieke plek, naar een connectie tussen twee geliefden over tijd en ruimte heen. De connectie van een mens en een draak, naar wezens die een winter moeten overleven.

Alle werelden worden goed neergezet en komen daadwerkelijk tot leven. Het is te zien dat er zorg is besteed aan deze korte verhalen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van EricWijnen

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.