Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Antoni Dol Auteur

Hebban-auteur


9 lezers volgen deze auteur

Antoni Dol

Antoni Dol is geboren in 1963. Hij is afgestudeerd als illustrator op de Gerrit Rietveld Academie, studeerde reclame op de Kunstacademie van Rotterdam en was drie jaar freelance illustrator. Vanaf 1995 groeide hij als webdesigner en interactieontwerper mee met het internet en was van 1996 tot 2016 werkzaam in de IT voor bekende Nederlandse bedrijven. Antoni schreef artikelen en columns voor interne en externe publicaties en voor tijdschriften over webdesign Antoni Dol legt zich sinds 2017 toe op schrijven van fictie in de vorm van korte verhalen en romans. In het sciencefictiongenre schrijft hij verhalen in de nabije toekomst en op de Aarde, waarbij verassende of falende techniek van invloed is op mens en maatschappij. Daarnaast schrijft hij verhalen die afspelen in een toekomstige maatschappij met suggesties voor oplossingen voor toekomstige problemen. Antoni gaf korte sciencefictionverhalen uit in de bundel ‘Het zwaartekrachtprobleem’, met zeven van zijn sciencefictionverhalen van Nederlandse bodem. Antoni won de achtste plaats in de ‘Waterloper’ verhalenwedstrijd voor speculatieve fictie met het verhaal ‘De Graveyard Orbit’, waarin een verstekeling bij de vuilnismannen van de ruimtevaart aan boord komt, de bemanning in de graveyard orbit schiet en een kat-en-muisspel begint met de hoofdpersoon van het verhaal. Het verhaal ‘Onzichtbare vrienden’ verscheen eerder in de bundel ‘Influisteraar’ van Godijn Publishing. Antoni gaf in augustus 2020 zijn eerste roman uit, genaamd “AUTONOOM”.

Nieuwste boek

Werelden ontwaken - Antoni Dol Marieke Frankema ... Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Antoni Dol