Een grote invasie
In 'Wildvuur', het eerste deel van 'het fluisterende woud', leer je broers Vesper en Or kennen, die samen met hun moeder worden meegenomen door mysterieuze, grote mannen. Zij zijn bezig met een enorme invasie en zijn overtuigd dat de jonge Vesper hun god is. Ze trekken op naar Zweemoed, om daarna verder het land te veroveren. Maar wat wil hun jonge god eigenlijk, en zijn deze grote mannen wel overtuigd van zijn krachten? Ondertussen leert broer Or wat het inhoudt om te luisteren naar bomen, en proberen twee mannen uit het dorp van Vesper en Or, de twee broers en hun moeder te bevrijden.
Het verhaal is vlot en prettig geschreven, ik heb het met plezier gelezen. Door de vele personages en de vele wisselingen in perspectief, wist ik af en toe niet meer wie nu wie was. Ook is de rol van een aantal personages onduidelijk. Details van het leven van de broers worden mooi in het verhaal verwerkt waardoor je een beeld krijgt. Hoe de wereld echter in elkaar zit, wordt niet duidelijk, en dat vind ik wel een gemiste kans in het boek. Nu moet je hopen dat dit in het volgende deel wel duidelijk wordt. Ook zijn er enkele onafgemaakte verhaallijnen en onduidelijkheden in het verhaal waar je aan het einde van het boek mee blijft zitten. Omdat het boek zo prettig leest, vond ik dat niet heel bezwaarlijk. En ik ben dan ook benieuwd naar het volgende deel, hopelijk ontdek ik dan de antwoorden op die vragen.