Bezoek aan de onderwereld

Aafke Pleket 06 november 2023 Auteur
Het gif van Helheim is het vervolg op 'de opdracht van Odin', en gaat naadloos verder waar dat boek geëindigd is. Killian leeft nog wel, maar zit in de problemen en heeft geen idee waar zijn vrienden zijn. Het blijkt dat de speer van Odin in handen is gevallen van Angrboda, en zij wil de speer alleen aan Killian teruggeven als hij een haast onmogelijke opdracht voor haar uitvoert. Dat brengt hem naar de onderwereld, waar hij samen met zijn vrienden moet proberen te overleven en te ontsnappen. Ook dit boek is spannend; de gebeurtenissen volgen elkaar weer snel op. Ik vond dit boek wel minder logisch, omdat er heel veel nieuwe wezens bij komen met ieder weer eigen motieven en karaktertrekjes. Veel van die wezens zijn ronduit onvriendelijk en vaak ook agressief. Wellicht dat een jongere doelgroep dit waardeert, maar voor mij was het te veel onvriendelijkheid. Killian lijkt alleen maar heen en weer te worden geslagen en geschoven, zonder dat ik begreep wat het doel was van al dat geruzie. Hoe hij en zijn vrienden uiteindelijk de opdracht voor elkaar krijgen, vond ik mooi bedacht; er komen op het einde een aantal losse eindjes bij elkaar en dat vond ik leuk gedaan. Het einde biedt tegelijkertijd ook een mooie opening voor een volgend avontuur.

Meer recensies van Aafke Pleket

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.