Informatief boekje

Aafke Pleket Aafke Pleket
26 mrt 2023

In 'Gebakken spons of broodje aap' neemt de auteur je mee in de achtergrond van een hardnekkig verhaal dat nu en dan de kop op steekt: een hondenhater die gebakken spons zou achterlaten op plekken waar veel honden worden uitgelaten, waaraan de honden op nare wijze zullen overlijden. Ik kende het verhaal niet, en vond het direct een vreemd verhaal, maar wel intrigerend. De auteur pluist het verhaal gedetailleerd uit en geeft talrijke voorbeelden van incidenten en wat er (zeer waarschijnlijk) werkelijk aan de hand was.

Het boekje leest lekker vlot, het is goed geschreven. De voorbeelden zijn duidelijk en leuk is ook dat er veel foto's zijn opgenomen zodat je zelf kan zien hoe bepaalde voorwerpen eruit zien. Ik vind het bijzonder dat een dergelijk verhaal over gebakken spons, dat zo veel vragen oproept als je erover na gaat denken, toch zo hardnekkig standhoudt. De auteur weet het in ieder geval vrij simpel onderuit te halen. De onderbouwing zit goed in elkaar, er worden duidelijke voorbeelden gegeven, er is van alles nagevraagd en gecheckt. De auteur weet duidelijk waar hij het over heeft. Het zijn wel vrij veel beschrijvingen van wat er allemaal op gebakken spons lijkt en bepaalde beschrijvingen en incidenten komen meerdere keren terug waardoor er wat herhalingen in de tekst zitten, wat ik jammer vond want dat haalt de vaart uit het verhaal. Maar voor de rest is het erg vlot geschreven en een interessant en onderhoudend boekje.

Meer recensies van Aafke Pleket