Missie in het verleden

Aafke Pleket Aafke Pleket
11 mrt 2023

In 'Duivelsdochters' volg je Sarah, die na een toevallige ontmoeting met Niels in een kasteel, op onverklaarbare wijze in de Middeleeuwen terechtkomt. Daar belandt ze middenin een uitbraak van de pest en de jacht op alles wat niet strookt met het geloof. Ze wil graag het gezin waar ze terecht is gekomen, en de mensen uit het stadje helpen tegen de zwarte dood, maar moet enorm oppassen dat haar hulp niet wordt gezien als het werk van de duivel. Niels helpt haar waar hij kan, en tussen de twee ontstaat al snel een hechte band.

Het is een heerlijk boek om te lezen, vlot geschreven en lekker spannend. Je leeft al snel mee met Sarah, die ondanks dat ze van alles heeft meegemaakt in haar leven graag de mensen om zich heen wil helpen. Ook als dat mensen zijn die eeuwen terug leefden, en als ze daarmee haar eigen leven op het spel zet. Het boek bevat mooie beschrijvingen van het leven tijdens deze periode, zoals het leven van een gewoon gezin maar ook de jacht op heksen en hoe men in die tijd omging met zieken. Erg goed gedaan. Het verhaal zit goed in elkaar en blijft het hele boek spannend. Ik vond het niet helemaal "af", omdat voor mij niet duidelijk is waarom nu uitgerekend Sarah naar het verleden wordt gehaald, en wat haar eigen verleden daar mee te maken heeft. Ze heeft een bepaalde kracht (als heks?) maar dit gebruikt ze niet in de tijd dat ze in het verleden is, dus dat begreep ik niet goed. Maar dat maakte het niet minder spannend. Ik heb het met veel plezier gelezen.

Meer recensies van Aafke Pleket