Verliefd op een vampier
Over vampieren is al veel geschreven. Tineke Cobbe geeft aan dit verhaal een geheel eigen draai, en dat is haar goed gelukt. Fleur heeft een wat saai leven tot ze tijdens het uitgaan Scott ontmoet, een wat mysterieuze en erg knappe man. Scott lijkt interesse voor haar te hebben. Fleur wordt verliefd en al snel ontstaat een onstuimige relatie. Maar Scott blijkt een vampier te zijn en weet dat Fleur bijzonder bloed heeft. Nu komt de auteur met een mooie variatie, want Fleur is geen naief meisje dat geintimideerd is door deze vampier. Zij vindt het juist wel interessant dat haar geliefde een vampier is en laat zich helemaal niet tegenhouden. Zij neemt als het ware de leiding in de relatie. Dit maakt haar een interessant personage en ik heb daar erg van genoten.
Het perspectief wisselt tussen Fleur en Scott, soms heel snel, waardoor je alle gebeurtenissen steeds van beide kanten beleeft. Je komt erachter waarom Fleur zo bijzonder is en aantrekkelijk voor vampieren, waardoor ze gevaar loopt. Ook ontdek je wat de betekenis is van bepaalde geuren, zoals de geur van lavendel voor Fleur. Een leuk en ook spannend boek dat lekker weg leest.