Dit boek voelt echt als een heerlijk warm bad.

Recensie van Alle ogen op Mia van @susanmuskee

Dit boek voelt echt als een heerlijk warm bad.
Wat een mooi verhaal over de zeehonden die leven in ons Waddengebied en af en toe aanspoelen hier aan de kust. Ze worden liefdevol opgevangen en verzorgd door @wec.waddenzee De zeehonden worden weer helemaal gezond gemaakt zodat ze weer kunnen worden uitgezet aan de kust.
Dit verhaal is een heerlijke feelgood roman die echt draait om de zeehonden en Zeehonden centrum die ze opvangen. Het is ook een erg leerzaam boek. Je leert veel over de leefwereld van de zeehond en wat wij als mensen kunnen doen om ze ook zoveel mogelijk met rust te laten als ze wel aanspoelen. De pups liggen daar om uit te rusten als de moeder weg is om bv vis te vangen. Als er dan mensen in de buurt komen van de pup komt de moeder niet meer terug. Als het @wec.waddenzee niet helpt gaan ze dood. Dat gebeurt regelmatig helaas.

We volgen het verhaal van Mia, die gaat werken als verzorger in het zeehonden centrum.
Haar vader is een wereldberoemde zeebioloog en ze staat compleet in zijn schaduw omdat ze het nooit goed kan doen in zijn ogen. Hij gaat een periode seminars geven in het centrum waar ze werkt, en iedereen zit er op te wachten behalve Mia.
De zeehonden hebben een livestream waar mensen 24/7 mee kunnen kijken via YouTube. Mia moet daar erg aan wennen dat ze tijdens de verzorging van de zeehonden, er duizenden mensen met haar meekijken over de hele wereld.
De mensen die werken in het zeehonden centrum zijn allemaal erg gepassioneerd voor hun vak, of ze nu als vrijwilliger er werken (en zelfgemaakte stroopwafels meebrengt) of als professional, de liefde voor de zeehonden gaat ver.
Mia leert een molenaars zoon kennen en er bloeit iets moois op tussen hun. Het is een verhaallijn die pas tegen het einde van het boek naar boven komt, maar die is wel erg mooi.

De persoon Mia is erg goed uitgediept en je snapt waarom de band met haar vader niet goed is. Ze heeft een hart van goud en helpt anderen mensen en dieren graag.

Kortom, als je van de zee en de zeehonden houd, is dit absoluut een boek voor jou!

5 sterren

Bedankt harpercollins_holland