Zwarte parel

Esther Books More 09 november 2025
Mijn ziel, zijn belofte. @rachel_elisabethnl
@mhbooks_

Elk boek die Rachel Elisabeth schrijft is weer compleet anders en vernieuwend. Elk boek lijkt wel of Rachel zichzelf verbeterd met een nieuwe PR.
Dit boek is echt een prachtige zwarte parel die je echt wilt lezen.

Dit verhaal speelt zich af in het prachtige Schotland (ja dan heb je mij al) in 1660. We volgen de weefster Ailsa. Ze helpt de bewoners van het kleine dorpje bij ziekte en wondjes. Ze helpt haar beste vriendin bij haar bevalling en tijdens de bevalling is er een andere vrouw die ook aan het baren is.
Ze wil altijd maar het beste voor iedereen voor hebben maar helaas vertrouwen veel mensen haar niet. In die tijd werd een wijze vrouw gezien als heks, terwijl ze gewoon een verzorger is.
Ze kan dan ook maar niet de liefde vinden en op een avond zit ze er behoorlijk doorheen en wandelt ze over het strand. Ze vind daar een oud beeldje en ze neemt het mee naar huis.

Vanaf dat moment verandert alles in haar leven. Het beeldje valt stuk en er komt een schaduw figuur uit die ze niet in de gaten heeft. Na een aantal dagen en vreemde momenten komt ze erachter dat ze niet alleen is in haar huisje.
Levi is een donkere demon, hij bestaat uit schaduw en mist. Hij doet haar een voorstel, een ziel voor de liefde van je leven.
Ze heeft al jaren een oogje op de smit. Levi zorgt ervoor dat ze eindelijk in gesprek gaan met elkaar.

Ailsa is compleet in verwarring want nu kan ze trouwen met de liefde van haar leven! Maar niet alles is wat het lijkt…

Het einde van dit boek… Ja je hebt zakdoekjes nodig! Wat heftig om te lezen, en dat dit soort dingen echt zijn gebeurd maakt het alleen maar erger.
Ik heb het boek een tijdje terug al gelezen maar dit verhaal blijft in m’n hoofd spoken (ja zie je wat ik schrijf).

Hiermee bewijst @rachel_elisabethnl dat ze echt voor mij een auto buy auteur is die ik iedereen zal aanraden. En denk niet ik heb ooit een boek gelezen van haar, zal de rest hetzelfde zijn. Nee nope niet dus.

Bedankt @mhbooks_ voor het recensie ebook.
De paperback ga ik kopen op het @mhbooks_event

Dikke 5 sterren
3 spicy pepers

#rachelelisabeth #mijnzielzijnbelofte

Meer recensies van Esther Books More

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.