Prachtige afsluiting van deze serie

Esther Books More 06 oktober 2025
Dit is het 4e en laatste deel van de serie: ‘Geheimen van Hyde Park’.
Ik kan echt wel zeggen dat dit deel echt het aller mooiste boek is uit deze serie, het meest rauwe, en meest emotionele deel.
Lieve lezers, echt ik zeg het zelden of nooit maar lees de trigger warnings!!!! Dit boek gaat over zelf beschadiging, en dat gaat best ver. Dat is niet tijdens steamy scenes, maar echt omdat ze een traumatische gebeurtenis heeft meegemaakt. Het boek beschrijft heftige onderwerpen zoals depressie en er echt geen uitweg meer in zien. Bekijk of het verhaal wat voor je is, voordat je hierin duikt.
Dit is dan wel het laatste deel maar ze sluit af met een prachtig indrukwekkend verhaal.

Het gaat over Agatha, ze heeft een zeer slechte relatie met haar moeder. Haar vader is overleden. Haar moeder is daar nooit overheen gekomen. Op een dag wordt ze door haar moeder uit hun ouderlijk huis gezet omdat ze moet gaan werken in een ander huishouden.
Ze heeft altijd gewoond in Londen in de hogere kringen van de ton. Maar nu moet ze gaan werken op het platteland bij een Lord met een groot landhuis als gouvernante.
Alistair is weduwe en is de vader van Rosa. Hij heeft zijn leven helemaal stil gelegd sinds de dood van zijn vrouw. Zijn dochter Rosa mag alleen maar zwart dragen omdat ze nog altijd in de rouw zijn, jaren later.
Agatha besteed haar dagen met Rosa, waarmee ze speelt en haar les geeft. Ondertussen ziet ze elke dag Alistair en krijgt ze gevoelens voor hem, maar dat mag en kan helemaal niet omdat hij haar baas is. En daar komt bij dat hij nog altijd met zijn gedachten bij zijn overleden vrouw is.

Elk boek wat Rachel Schrijft wordt beter en bij deze serie is dat heel erg goed te zien. Wat een prachtige afsluiter is dit boek. Ik heb het gelezen met kippenvel op mijn armen en tranen in m’n ogen

Als ik meer dan 5 sterren had kunnen geven had ik dat zeker gedaan!
Dikke 5 sterren.
En 3 spicy pepers.

Meer recensies van Esther Books More

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.