Advertentie
    Esther Jansen VIP Club

De Nederlandse Tamara Haagmans (1980) heeft al een aantal kanjers van boeken op haar naam staan. In de zomer van 2019 kwam daar haar nieuwste Feelgood De mooiste dag van je leven bij.

In De mooiste dag van je leven volgen we Krista die in een kringloopwinkel werkt. De eigenaresse van deze winkel, Silvia, is de beste vriendin van haar overleden moeder. Collega Marthe vindt op een dag tussen alle binnengekomen dozen een wel heel bijzonder exemplaar. In deze doos zit een trouwjurk, schoenen, een ring en trouwbeloften. Onder druk van Marthe past Krista de trouwjurk. Deze jurk blijkt als gegoten te zitten. In een opwelling koopt ze de hele doos. Maar wat doen deze spullen in een kringloopwinkel? Horen deze hier wel thuis? Het is vast een foutje, daarom gaat Krista op zoek naar de rechtmatige eigenaar.

De impulsieve aankoop van Krista zet vervolgens haar hele leven ondersteboven. Het boek bevat veel grappige en ongemakkelijke situaties. Het verhaal heeft echter ook een serieuze kant. Rouw, drugsgebruik en schuldgevoel lopen als een rode draad door het verhaal. De personages dragen allemaal geheimen met zich mee. Geheimen die niet langer verborgen willen blijven.

Bovenal is De mooiste dag van je leven een romantisch boek. Het heeft een vlotte schrijfstijl en Tamara weet de gevoelige snaar perfect te raken. Met een lach en een traan vliegen de hoofstukken voorbij. De hoofstukken met een datum als titel geven flashbacks naar Krista’s verleden. Dit is een waardevolle toevoeging. Het verleden is noodzakelijk om het heden te begrijpen. Het grootste gedeelte wordt verteld vanuit het perspectief van Krista. Eenmaal komt de mannelijke hoofdrolspeler aan het woord. Dit is duidelijk aangegeven door zijn naam boven het hoofdstuk te vermelden. Het einde van het boek is voorspelbaar. Maar de eindbestemming is niet het belangrijkste in dit verhaal. Het belangrijkste is de route ernaartoe.

De mooiste dag van je leven is een verfrissend verhaal door de originele insteek. Het boek is zeker niet zo luchtig als op het eerste oog lijkt. Het is juist die diepere laag die het doet. De samenvatting op de achterflap schiet tekort voor de daadwerkelijk inhoud. Er gebeurt zo veel meer.

Aan het einde van de rollercoaster vol emoties sla je boek met een echt feelgood gevoel dicht. Tamara Haagmans heeft weer een pareltje van een roman afgeleverd.

Reacties op: Verrassende rollercoaster vol emoties

267
De mooiste dag van je leven - Tamara Haagmans
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker