Advertentie
    Esther Jansen VIP Club

Wat begon als een dagelijks vervolgverhaal op Facebook, mondde uit in een boek. Of eigenlijk in twee boeken. Wendy Brokers (1969) bracht in 2018 ‘Baguette met jam voor twee’ op de markt. In 2019 volgde het los te lezen vervolg ‘Leven met een leugen’. Een krachtig verhaal vol liefde, vriendschap, geheimen, verdriet en humor.

Sofie Wolters houdt haar halve leven al van Jelle, een vriend van haar tweelingbroer Nate. Maar die liefde blijkt op dat moment niet wederzijds. Als er in hun tienerjaren een dramatische gebeurtenis plaatsvindt, drijft dat alle betrokkenen uit elkaar. Als Sofie Jelle een paar later opnieuw tegenkomt, belanden ze met elkaar in bed. Als vervolgens Jelle de benen neemt en niets meer van zich laat horen, is Sofie helemaal klaar met hem en wilt hem het liefste nooit meer zien.

Jaren later, als Sofie met een vriendin op skivakantie is in de Franse Alpen, blijkt Jelle één van de plaatselijke skileraren te zijn. Jelle is opnieuw geïnteresseerd in Sofie en laat dat ook duidelijk merken. Sofie heeft het lastig met haar gevoelens voor Jelle en moet erkennen dat hij niet meer de hartenbreker lijkt te zijn die hij ooit was. Als ze samen in een skihut ingesneeuwd raken, is hem ontlopen geen optie meer. Afgesloten van de buitenwereld komen er van beide kanten geheimen en leugens boven tafel die zelfs gevolgen hebben voor hun families. Is er ruimte voor een nieuw begin of heeft het verleden te diepe littekens achtergelaten?

Brokers heeft met ‘Leven met een leugen’ een feelgood-roman geschreven met een rauw randje. Ze schuwt verdriet, haat, onzekerheid, geheimen en leugens niet in haar verhaal. Daarentegen is er ook genoeg ruimte voor liefde, vriendschap en humor. De schrijfster weet deze scala aan emoties perfecte in balans te verwerken in het boek. Daardoor kun je goed met de personages meeleven. Je voelt hun emoties. In het boek is er ook ruimte voor uitgebreid belichte seksscènes. Daar moet je van houden. Mooi in dit boek is om te zien hoe alle personages een persoonlijke groei doormaken. Ook dat weet Brokers perfect te verwoorden.

‘Leven met een leugen’ is een vlot geschreven roman met een diepere laag. Dat maakt het boek uniek binnen zijn genre. Op de ene bladzijde een lach, op de andere een traan. Uiteindelijk blijft het een feelgood, dus aan het einde sla je het boek met een goed gevoel dicht. Brokers is (op het moment van schrijven van deze recensie) bezig aan het los te lezen vervolg op dit boek. In dit derde deel speelt Femke, de zus van Jelle, de hoofdrol.

Wendy Brokers heeft met dit boek wederom een sterk staaltje schrijfwerk laten zien waar menig feelgood-lezer van geniet.

Reacties op: Liefde en geheimen komen samen in emotionele feelgoodroman

119
Leven met een leugen - Wendy Brokers
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker