De Rozenkamer

Esther79 28 augustus 2025
Wat
is jouw lievelingsbloem?

Zelf ben ik dol op tulpen en pioenrozen. En op de bolletjes in het voorjaar, staat zo gezellig op tafel!

Vorige week startten @manon_neke en ik onze buddyread van deel 4, het slotdeel, van landgoed Rosaville. @lsuitgeverij en @karin.quint allereerst bedankt voor dit schattige pakketje! Zo leuk ingepakt weer, inclusief mooie boekenlegger en handgeschreven kaartje.. super!

‘1876. Roosje raakt verstrikt tussen haar hart, haar plicht en de duistere geheimen van Villa Zeldenrust. Durft ze de waarheid te ontrafelen?’

Villa Zeldenrust, 1876. Roosje is net begonnen als dienstmeid bij familie De Wit. Waar zij eerst zelf ‘een dame’ was, moet ze nu werken om haar ouders te kunnen onderhouden. Ondertussen voelt ze zich toch aangetrokken tot de zoon des huizes, Theodoor. En hij tot haar? Maar kan dit wel? En wat is dat met die vreemde dingen die in de villa gebeuren? En wat klopt er over de roddels over familie de Wit?

Zoals altijd merk je dat Karin zich ontzettend goed inleest. Ze is niet voor niets journalist! Ze neemt ons helemaal mee in de tijdsgeest en trakteert ons op leuke en interessante weetjes. Dat verschil in standen l… ongelofelijk dat dat eigenlijk nog maar zo kort geleden is..

‘Hun levens waren als twee rivieren die parallel aan elkaar liepen maar nooit zouden samenvloeien. Het standsverschil was te groot en onwrikbaar.’

Halverwege het boek word je weer teruggetrokken naar eerdere delen en wordt de cirkel mooi rond. Dat vond ik zo leuk! Een prachtig afsluitend deel van een hele mooie serie. Karin weet de historische roman om te bouwen tot feelgood. En daar houd ik van!

Het vleugje mysterie en de intrigerende personages maken dat je het boek niet weg kan leggen. Wat is er vroeger gebeurd? Wie kun je nog vertrouwen? Zo jammer dat het vierluik nu afgerond is. Dit smaakt naar meer Karin!

Staat deze prachtige serie (met doorlopende ruggen!) al bij jou in de kast?

#landgoedrosaville #lsuitgeverij #zininfeelgood #karinquint #manonenestherhavingfunonbooksta #historischeroman #boekentip #feelgood #books #bookworm

Meer recensies van Esther79