Een wandeling door impressionistisch Parijs
‘Een wandeling door impressionistisch Parijs’ van Charlotte Dematons @redactieleopold is een prachtig kunstprentboek van Leopold in samenwerking met het Kunstmuseum Den Haag.
‘Op een bankje in de schaduw midden in Parijs zit Georges, alleen en verdrietig. Een oorlog heeft zijn leven veranderd. Hij mist zijn geliefde Jeanne en zijn vrienden Bazille, Monet, Degas, Renoir en Manet. Als zijn oude vriend Jacques hem in het park ontdekt, zwerven zij samen door de modern wordende stad.’
Als lezer volg je de wandelroute van Georges en Jacques aan de hand van hoogtepunten van het Franse impressionisme.
Een leuk boek, ook voor de jongste lezers: op elke bladzijde kun je namelijk op zoek naar Georges, een luchtballon, een gele ballon en een zwarte kat.
Achterin het boek staan nog wat leuke feitjes. Zo lees je waar je alle kunstwerken uit het boek kunt bewonderen, maar ook wordt er verteld waarom een prullenbak in het Frans een ‘poubelle’ heet en waar café Le Chat Noir haar naam aan te danken heeft.
@redactieleopold bedankt voor dit prachtige prentenboek. ‘Het atelier van Bazille’ bracht me weer even terug naar m’n afstudeerscriptie. Destijds ben ik namelijk helemaal in de levens van Zola en Cézanne gedoken en dat was ontzettend leuk en interessant! Ik kan niet wachten om weer snel naar het Musée d’Orsay te gaan om al die impressionistische kunst te bewonderen.