Nachtvlucht

Esther79 28 augustus 2025
Welk gerecht bestel jij in een Grieks restaurant?

Zelf ga ik standaard voor de inktvisringetjes. Ik heb wel eens iets anders besteld, maar de keer erna grijp ik dan toch weer terug op het oude vertrouwde.

Dankzij @awbrunathrillers mocht ik op vakantie naar Kreta, in de nieuwe vakantiethriller van @suzannevermeerfanpage. Wat een lekker verhaal was het weer!

Als Stella’s opa komt te overlijden vindt ze een brief die aan haar gericht is: ‘Mijn wens is dat je mijn as naar Kreta brengt. Doe het in stilte, zoek geen contact met mijn familie. Ik vraag je dit voor je eigen bestwil.’

Stella is sceptisch maar haar man Fabian boekt een huis voor hun gezin in Kreta en ze reizen af. Wat gaat er daar gebeuren? Dankzij de prikkelende proloog weet je al dat er iets gruwelijk mis zal gaan.

Gele pickup trucks, aardige restauranthouders en onvriendelijke bewoners in haar opa’s geboortedorp. Wat betekent dit allemaal?

Dankzij de korte hoofdstukken blijf je maar doorlezen.

Ondertussen heb ik ook genoten van de beschrijvende schrijfstijl. Ik waande me echt in Griekse sferen en heb nu gewoon zin in moussaka. Ook weet Vermeer de avondlucht prachtig te omschrijven: ‘Stella legt haar hoofd in haar nek en kijkt naar de lucht die bezaaid is met sterren, alsof er een handje glitters ís rondgestrooid.’

Om de obsessie van Stella voor kommetjes en schaaltjes heb ik stiekem moeten gniffelen. Zo ben ik ook.

Ook al is het verhaal op sommige vlakken misschien een beetje ongeloofwaardig, heb ik weer genoten van een heerlijk verhaal. Een verhaal dat heerlijk wegleest in een fijne zomerse setting. Perfect voor in de koffer!

Dankjewel @awbrunathrillers voor dit fijne exemplaar!

#vakantiethriller #vakantieboek #thriller #kreta #suzannevermeer #manonenestherhavingfunonbooksta #bookstagrammer #boekentip #boekentips #nevernotreading

Meer recensies van Esther79