Lichtjes boven Londen

Esther79 27 november 2025
Zojuist las ik de laatste bladzijdes van ‘Lichtjes boven Londen’. @mirjamaarts wat een ontzettend lief kerstverhaal heb je geschreven! Ondanks het feit dat het e-book maar 92 bladzijden telt, voelt het verhaal echt als een heel boek. De hoofdpersonages zijn fijn uitgewerkt en je hebt het gevoel dat je ze kent. De kerstsfeer straalt ook van de pagina’s af: kerstbomen, een schaatsbaan, warme chocomelk en overal fonkelende lichtjes. De titel ‘Lichtjes boven Londen’ heeft ook een mooie dubbele betekenis.

Waar gaat het verhaal over?

Emma heeft het sinds de dood van haar beste vriendin Laura erg moeilijk. Ze durft niet veel meer te ondernemen en heeft last van paniekaanvallen. Dan nodigt haar broer Rik haar uit voor een paar dagen Londen. Ze neemt de uitnodiging aan, maar krijgt al gauw spijt: ‘Waarom ben ik hieraan begonnen? Als ik straks in dat vliegtuig zit, raak ik volledig in paniek.’ Eenmaal op het vliegveld komt ze een oude bekende tegen: ‘Hoe kan het dat ik precies nú hém tegenkom. Na al die tijd. Precies vandaag. Hier op Schiphol.’ Wie is deze oude bekende? En zal Laura haar angsten weten te overwinnen in Londen?

Rik is zo’n lieve broer! Zo’n broer wens je iedereen toe! Hij probeert Emma te helpen en te stimuleren om over haar angsten heen te stappen: ‘Als je voor zoveel dingen bang bent… Dan is het leven toch niet te doen? Dan is elke dag toch een gevecht tegen de gedachten in je hoofd?’

De novelle staat vol mooie citaten, maar ik kan ze niet allemaal gaan noemen, dan zou ik teveel spoileren. Ik kan dus nog maar één ding zeggen: Ga naar kobo plus en zet dit boek op je ereader. Ik beloof je dat je niet teleurgesteld zal zijn!

‘Het leven kan zo mooi zijn, als je het toelaat.’

Meer recensies van Esther79

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.