Denk jij ook weleens aan mij?

Esther79 01 mei 2025
Voor mij is de koningin van de feelgood toch echt wel @jillmansell. Ik vond het ook zo bijzonder toen ik haar twee jaar geleden mocht ontmoeten op het ZIF-event in Utrecht! Ik heb al haar boeken en ik denk oprecht dat mijn liefde voor feelgood met haar boeken begonnen is. Een nieuwe Jill Mansell MOET ik daarom ook gewoon lezen en hoe leuk is het dat sinds een paar jaar de edges ook gewoon ‘matchen’ met de inhoud! Dit geeft je toch gewoon een instant zomergevoel?

In haar nieuwste boek verhaalt Jill ons over Hollywoodster Lizzie. Ze heeft even een break nodig en hoopt haar rust te vinden in een luxe resort in Cornwall. Haar aankomst is met ‘grasklokjesman’ Matthew allesbehalve leuk, maar toch lijkt ze haar plekje wel te vinden. Ditzelfde geldt voor Nella: na haar baan bij beroemdheid Tommy, komt ze terecht in het resort en daar laat iemand haar hart sneller kloppen.. En dan is er nog een bijzonder geheim..

Zoals altijd leef je weer snel mee met de personages, hoewel ik er dit keer wel een beetje moeite mee had om de leeftijden goed in te schatten. Af en toe bloeide er iets op tussen personages waarbij ik dacht: ‘huh, klopt dit wel?’

Lizzie lijkt een hard personage maar al gauw leer je haar – vooral via ghostwriter Cami – beter kennen. Eigenlijk is ze vooral erg onzeker. Ze had het gevoel alsof ze ‘het laatste overgebleven koekje in de koektrommel was.’

‘Denk jij ook weleens aan mij’ is een ode aan de liefde. ‘Wanneer de liefde met zoveel kracht toesloeg, nam ze alles over.’

‘Denk je ook weleens aan mij’ is wederom een heerlijk boek waarin je even lekker kunt ontsnappen. Niet alleen een ode aan de liefde, maar ook een ode aan het lezen: ‘Hoe kon het toch dat woorden je compleet een andere wereld in konden sleuren die echter aanvoelde dan de wereld waarin je daadwerkelijk leefde?’

Heb jij dit fijne boek al in huis?

@lsuitgeverij bedankt voor het prachtige recensie-exemplaar!

#feelgood #jillmansell #denkjijookweleensaanmij #manonenestherhavingfunonbooksta #bookstagramnl #boekentip

Meer recensies van Esther79