Een zomer vol belofte
Een zomer vol belofte - Jenny Hale
Houd jij van verhalen met familiegeheimen?
Eerder las ik van @jhaleauthor al het mooie ‘Huis aan het strand’ dus ik werd erg nieuwsgierig naar haar nieuwe boek.
Het verhaal begint met een mooie proloog waarin meteen duidelijk wordt hoeveel Meghans opa voor haar betekent. Nadat haar ouders kwamen te overlijden ging ze bij hem wonen, aan zee. Haar liefde voor koken heeft ze van hem en hij geeft haar belangrijke levenslessen mee: ‘Wat je hoort is kalmte,’ fluisterde hij zacht als de zeebries. ‘Daar verlangen we allemaal naar, ook als we het niet beseffen.’ ‘Als je ooit het gevoel hebt dat je niet tot rust kunt komen, kom dan hier terug om die te vinden.’
10 jaar na zijn overlijden is het zover: Meghan keert terug naar het strandhuis van haar opa dat ze geërfd heeft, samen met haar beste vriendin Tess. Weg van de drukte en teleurstelling van New York. Ze neemt ontslag als serveerster. Chef-kok worden zal een droom blijven. ‘Ik denk dat ik gewoon rust en kalmte zoek.’
Algauw ontmoet ze de mysterieuze Toby en zijn opa Rupert. Rupert heeft dementie en denkt dat Meghan zijn oude liefde Hester is, een beroemde filmster. Spreekt de oude man de waarheid of is het zijn dementie die praat? Meghan voelt een enorme band met Rupert en gaat er dagelijks heen. Beiden genieten van die momenten.
En dan.. een oude dure jurk, een geheimzinnige code, een secretaire en dagboekfragmenten... Een mysterie dat zich stukje bij beetje ontrafelt… hoe loopt het af?
Ik vond het een heerlijk boek, dat op veel vlakken erg voorspelbaar en té toevallig was maar dat maakt niet uit. Op het einde ging alleen alles wel een beetje te snel, alsof de schrijfster de bus nog moest halen ofzo. Wat dat betreft was het boek met nog zo’n 50 pagina’s meer beter tot zijn recht gekomen.
Als je op zoek bent naar een fijn feelgood verhaal met een mysterie en een vleugje romantiek, is dit je boek! Een fijn boek voor een dagje strand.