Het winkeltje in Cockleberry Bay

Esther79 09 augustus 2023
Het winkeltje in Cockleberry Bay - Nicola May

‘Vind me waar de zon de lucht ontmoet.’

Oh wat heb ik ontzettend genoten van dit boek! @zomerkeuning ontzettend bedankt voor dit leuke recensie-exemplaar en het goede nieuws is dat de serie uit maar liefst 4 delen bestaat!

Rosa woont in Londen bij Josh, een goede vriend. Ze heeft haar leven niet zo op de rit. Ze heeft geen ouders meer en een echte relatie is niet aan haar besteed. Op een dag krijgt Rosa een anonieme erfenis: een koffertje waarin sleutels zitten en een eigendomsakte voor een vervallen winkeltje in Devon. Ze mag het winkeltje niet verkopen, ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient. Samen met haar hondje Hot vertrekt Rosa naar Cockleberry Bay en wordt al snel opgenomen in de warme gemeenschap. Er wordt echter ook heel wat afgeroddeld in het dorpje! Zal Rosa een succes maken van haar winkeltje en de ware liefde vinden?

Nicola May heeft een geweldige manier van schrijven. Je wordt het verhaal werkelijk ingezogen en loopt zelf door Cockleberry Bay. Stoppen met lezen word je onmogelijk gemaakt, ook aangezien de hoofdstukken erg kort zijn: soms maar 2 bladzijdes! Klassiek gevalletje: nog 1 hoofdstuk en dan stop ik. Oh nee, nóg 1!

Het boek heeft het allemaal: vriendschap, geheimen, heimelijke liefdes, mysterieuze brieven en een bijzondere ketting.

De humor is ook heel leuk. Sarcastisch (‘Och, zijn dood heeft me ook de nodige voordelen opgeleverd. Van zijn levensverzekering heb ik een facelift genomen.’) en gewoon heel grappig. Iets met gebloemde billenverbergers voor honden?

‘Als liefde je wenkt, volg haar dan, ook al zijn haar wegen moeilijk en steil. En als haar vleugels je inpakken, geef dan toe, ook al kan het zwaard dat tussen haar veren verborgen zit, je kwetsen.’
- Khalil Gibran

Ik kan niet wachten om terug te keren in Cockleberry Bay!

Meer recensies van Esther79