Stout is leuker

Esther79 Esther79
9 mrt 2023

Stout is leuker - Linda Prins

Eva Jansen is een vrouw begin 40. Tijdens een reünie van een survivalweekend van haar man, gaat ze naar bed met de zoon van één van de gasten. Als ze dit uiteindelijk opbiecht aan haar man Henri, is hun huwelijk voorbij. Eva verhuist met haar puberzoon Sven van een luxe villa naar een piepklein flatje in een slechte buurt. Voor Eva breekt een tijd aan van uitgaan, seks, drank en drugs. Is dit dan het leven dat ze wil leven?

Zoals jullie misschien weten ben ik een coverlover. Toen ik de kaft zag was ik dan ook al snel verkocht. Misschien had ik echter ook de synopsis moeten lezen, want deze geeft toch al wel aardig wat prijs. En dat is helaas niet zo mijn ding.

Het verhaal begint dus (al vrij snel) met een scène waarin een jongen van 20 bij Eva in de slaapzak kruipt. Dit vond ik echt heel ongemakkelijk. Helaas blijft het hier niet bij, want Eva slaat compleet los. Telkens weer piepjonge mannen. Ik vind dat ze haar zoon ook in de steek laat: als je ouders net uit elkaar zijn, hoop je op steun van je ouders en dat kwam pas laat in het verhaal op gang vond ik.

Het was voor mij dus echt lastig om sympathie voor haar te krijgen. Het leek wel of ik over een tiener las in plaats van een vrouw van inmiddels 43 jaar. Ze studeert aan de Pabo nota bene, maar is zo naïef.. Welke moeder gaat nu experimenten met (zelfs zware) drugs ‘om te proberen voor als haar zoon het gaat doen.’

Als Sven problemen krijgt op school, reageert school echt heel bijzonder. Zo gaat het gelukkig niet in het echte leven.

Als je wél van losgeslagen moeders houdt, kan ik je beloven dat het verhaal erg vlot leest! Ik hoop dat @lindaprinsauteur nog eens een boek gaat schrijven met een iets minder heftig verhaal, dan ben ik zeker nieuwsgierig!

Op het laatst geeft Linda Prins ons nog een mooie levensles mee:
‘Als je iets niet zoekt, vind je het.’

Meer recensies van Esther79