Zuid-moeders breken niet
Van @awbrunaromans mocht ik ‘Zuid-moeders hebben geen geheimen’ van @kimberleyklaver lezen. Een heerlijk boek dat leest als een soap. Het borduurt voort op deel 1 ‘Zuid-moeders breken niet’, maar is ook prima los te lezen. Je zult misschien iets meer moeite hebben in het begin met de vele personages, maar je zit zo in het verhaal!
Poppy heeft besloten zich niets meer aan te trekken van de roddelende en veroordelende vrouwen in Amsterdam-Zuid. Ze wil zich focussen op haar man Alex en zoontje Wolf. Maar wanneer ze anonieme (liefdes)brieven ontvangt en ze over alles gaat twijfelen, wordt het even lastig. En dan is er nog dat tragische ongeval..
De proloog laat bijna geloven dat je een thriller gaat lezen, maar niets is minder waar. In hoofdstuk 1 worden we meteen al getrakteerd op een hilarische kerstman. Zijn taalgebruik in combinatie met het dakluik: geweldig! De hoofdstukken tellen af naar ‘het incident’ en worden afgewisseld met hoofdstukken in het heden.
De vrouwen uit Amsterdam-Zuid worden geweldig neergezet: ‘.. een Cornelis-Schuyt-vrouw met de bekende Zuid-look bestaande uit blonde extensions, skinny broekjes, Hermes-riempjes, een prikje botox, klokje van Rolex en een tasje van Chanel.’ Poppy, die helemaal niet zo is, is erg gelukkig met haar beste vriendin Bobby, die wel deze typische look heeft. ‘Liplezen kan ik niet. En dat is niet geheel aan mij te wijten, want Bobby heeft gister haar lippen een tikkie gegeven. Dat is codetaal voor het inspuiten van fillers.’ Yasmin is ook een fijne vriendin, Sophie daarentegen…
De wereld van influencers komt ook voorbij : ‘Yas, maak ook even een filmpje van mij en Wolf met dit … dit lichtbalding.’ Alles voor het perfecte ‘Instagram-shot’.
Dit boek heeft het allemaal: spanning, relatieperikelen, over de top personages en hilarische situaties. Ik kijk nooit tv, maar als dit boek verfilmd zou worden zou ik zeker overwegen te gaan kijken. Wanneer komt er een deel 3?
‘Ze willen allemaal op Barbie blijven lijken, maar komen op een bepaalde leeftijd meer in de buurt van Chuckie.’