Warm en schattig

EW 23 januari 2021
Wat een lief boek is dit! De recensie gaat over het luisterboek maar eigenlijk ook over het boek zelf, want die heb ik ook.
De cover is echt fantastisch mooi met een soort regenboogkleurende sneeuwvlokken en glanzende titel.
Prachtige paginavullende illustraties en tussen de hoofdstukken staan superleuke ideeën om in de decembermaand te doen.
Het leuke van dit luisterboek is dat het de bedoeling is om elke dag een hoofdstuk te luisteren.
Matthew Baynton leest het boek rustig voor in ruim twee uur en doet dat ontzettend leuk, met stemmetjes, maar niet overdreven.
Er wordt veel aandacht besteed aan het omschrijven van de omgeving en het moment, wat ik zeker bij dit soort verhalen erg prettig vind.
Dit boek zou prima verfilmd kunnen worden. Door de mooie illustraties en het prettige vertellen zag ik het al zo voor me.
Ik mag uiteraard niets verklappen betreft het verhaal, maar als je op zoek bent naar een ‘veilig spannend’ verhaal in winter-kerstsfeer wat heel soms wat doet denken aan Charles Dickens, Oliver Twist met een dappere muis in de hoofdrol, kies dan dit boek. Wat mij betreft een nieuwe klassieker!

Meer recensies van EW