Briljant spannend
In Oslo loopt een vrouw de metro in met een bomvest die om 09.07uur afgaat met vele slachtoffers als gevolg. Er volgt een race tegen de klok om de dader te vinden als journaliste Jessica Blomqvist een telefoontje krijgt van de man die beweert achter de aanslag te zitten en haar verteld dat dit pas de eerste bom is en dat er meerdere zullen volgen, één bom, per 24uur om 09.07uur.
De laatste ochtend speelt zich af na Sneeuwwit, ik heb de chronologie los gelaten, Sneeuwwit heb ik namelijk (nog) niet gelezen, dit nieuwste deel kun je prima 'los' lezen.
Vanaf de eerste pagina is het direct spannend, je zit meteen in het verhaal om het vervolgens niet los te kunnen laten.
Is het een aanslag op Noorwegen? Wat hebben de bomdragers met elkaar te maken? Wie is de dader en wat is zijn motief?
Na elke aanslag worden er voorwerpen achter gelaten die aanwijzingen geven en Mia, briljant, raakt steeds meer gefrustreerd wanneer zij uit probeert te vogelen wat de connectie is. Munch is Munch en als je bekend met deze reeks bent dan voelt het alsof je meteen weer thuis komt bij een oude bekende.
De dialogen zijn scherp, de onderhuidse spanning verslapt niet en de hoofdstukken vliegen al lezende voorbij. Ik hou van de manier waarop de personages tot hun recht komen door middel van hun conversaties en hun gedachtengang.
Een absolute aanrader als je houdt van een spannende, vlotlezende thriller!
Luitingh-Sijthoff, bedankt voor dit mooie recensie-exemplaar.
Een absolute aanrader als je houdt van een spannende, vlotlezende thriller!
Luitingh-Sijthoff, bedankt voor dit mooie recensie-exemplaar.