Een vleugje magie in de Toscaanse heuvels
Een nieuwe serie over vier zussen, elk met een speciale gave.
In dit deel volg je Lucrezia, zij keert eindelijk terug naar haar ouderlijk huis nadat haar vader overleden is. Op haar twaalfde werd zij weggestuurd en is nooit terug gekeerd, tot nu.
Zullen haar zussen haar met open armen ontvangen? En weten zij de ware reden waarom zij destijds is weggegaan?
Zij heeft een nieuw bestaan opgebouwd in Frankrijk met haar vriend en haar terugkeer naar Italië zet haar tot nadenken over haar huidige leven én haar toekomst.
Lucrezia heeft de gave om aura's te zien en dit wordt heel subtiel in het verhaal verweven, ook de andere zussen hebben gaves en die zullen in de andere delen meer uitgediept worden, zo heeft haar tweelingzus Bianca contact met overledenen.
Een heerlijk meeslepend verhaal over familievetes en gemiste kansen, romantiek, mysterie en onopgeloste vragen die beantwoord moeten worden. Haar oude jeugdliefde, Vanni, zet de boel op z'n kop voor Lucrezia en maakt haar hart aan het wankelen.
Enerzijds probeert ze het verleden te ontrafelen, anderzijds wil zij koste wat kost haar toekomst en dat van haar zussen veilig stellen.
Je rolt van de ene plottwist in de andere, hoewel ik sommige wel aan zag komen werd ik ook meermaals verrast door onverwachte wendingen.
Het leest lekker vlot vanuit Lucrezia en af en toe komt het perspectief van Vanni erbij, dit maakt het afwisselend en houdt de vaart erin. Een hele fijne originele feelgood met diepgang en intrigerende personages in een fabelachtige setting.
De magie in het verhaal maakt het voor mij anders dan andere zussen-series en ik ben dan ook erg benieuwd naar het deel van tweelingzus Bianca.