Eerste kennismaking met Danielle Steel

EzelsOortje 01 september 2025
Ik las nog nooit een Steel, dus waagde ik de sprong en heb me laten meevoeren naar het prachtige Venetië .
De schrijfstijl van deze auteur bevalt me wel, duidelijk en niet teveel onnodige details en zinnen.
Ben ik nu Steel-fan? Ik ben nog niet overtuigd denk ik.

De 23-jarige Cosima moet noodgedwongen het familiebedrijf van haar ouders overnemen nadat deze bij een tragisch ongeluk om het leven zijn gekomen. Niet alleen de zorgen over het bedrijf komen op haar schouders terecht, ook de zorg voor haar zusje Allegra die rolstoel gebonden is en de zorg voor haar broertje Luca die het leven en ook het bedrijf totaal niet serieus neemt en er op los feest en gokt, waardoor hijzelf, Cosima én het bedrijf flink in de financiële problemen komen.

Een familie-roman met de nodige drama en een spatje liefde , zo kun je dit boek het beste omschrijven. Cosima is standvastig en houdt zich vast aan de traditionele stijl van het bedrijf, Allegra wil juist moderniseren, maar krijgt geen voet tussen de deur bij haar zus.
Luca is een ongelooflijke eikel (excuse me) en denkt alleen maar aan zichzelf en hoeveel geld hij kan vergokken zonder zelf een inkomen te genereren en op de zak van zijn zus te teren.

Dit boek is fijn als tussendoortje, ietwat voorspelbaar is ie wel, maar het leest lekker vlot en doordat je merendeel vanuit Cosima leest krijg je begrip voor de keuzes die ze maakt.
De verhaallijn van Luca heeft het bloed onder mijn nagels vandaan gehaald en net als je dacht dat het niet erger zou kunnen worden met hem, dan wordt het dat dus toch..
Is er een Happy Ending? Kan Cosima het bedrijf behouden ondanks alle schuld die Luca aan het opbouwen is? Dat zul je zelf moeten ontdekken!

Dank aan LS Uitgeverij!

Meer recensies van EzelsOortje