Ik wil meer!
Een dikke vijf sterren. Een boek om bij weg te dromen, een boek om je af te leiden, een boek om je op vakantie te wanen. Nog voordat Paula bij Z&K op bezoek mocht voor onderhandelingen had ze me er al over verteld, wat voor droom het was dat uitkwam. Ik voelde me een giga trotse boekvriendin! Van tevoren had ik geen idee wat ik van Paula’s debuut kon verwachten. Qua inhoud vooral, hoe zou het in elkaar steken, maar één ding wist ik zeker: aan Paula’s schrijfstijl zou het niet liggen. Daarvan wist ik al hoe geweldig het was; door haar blogs, door haar Substack, door haar social media posts. Daardoor wist ik wel dat het goed zou komen. Dus na de boekpresentatie begon ik in de trein gelijk te lezen. De eerste zes hoofdstukken gingen aan me voorbij. Het is lekker vlot geschreven, niet te lange hoofdstukken en fijn afgewisseld met twee vertellers. Ik moest het wel bewust wegleggen van mezelf, zodat ik er langer van kon genieten. Wat betreft de inhoud zonder spoilers over de verhaallijn: ik lees weleens comments onder Amerikaanse BookTok video’s waarin wordt gezegd dat de moderne referenties (recente boeken, tv programma’s of social media) hen uit de leesflow kunnen halen. Dat begreep ik eerst niet. Door Paula’s boek snapte ik dat wel, maar ik ergerde me er niet aan. Hier en daar was een referentie juist wel leuk! En toen was het klaar. Over en uit. En toen schrok ik me toch een hoedje. IK STA IN HET DANKWOORD, wojooooooo. Ik ben zo giga trots op je, lieve Paula, en ik blijf met veel plezier je schrijfavontuur volgen!