Chapeau! Een boek vol onverwachte wendingen én goede research
Toen ik hoorde dat Lotte het boek voor de allerlaatste keer ging bijdrukken (de vierde druk), wist ik dat ik dit niet kon missen. Dat zou gruwelijk stom zijn van mezelf, als ik kijk naar hoe erg ik van de vorige boeken heb genoten. Daarom heb ik ook weer niets anders te zeggen dan IK HEB GENOTEN VAN ‘BLOEDJUWEEL’. Ik heb al haar boeken in een willekeurige volgorde gelezen en ik denk dat als ik het in de volgorde van schrijven/uitgave had gelezen, dat ik dan enorm had geglunderd en me nog trotser had gevoeld omdat je dan Lottes groei als auteur zo goed had gemerkt.
Er zit zoveel research in ‘Bloedjuweel’, dat ik soms stond te kijken van “wow, hoe weet jij hier de benaming van?”. Wat me ook opviel aan de verhaalopbouw/verhaallijnen, was dat het niet zoals elk ander boek voelt. Bij andere boeken is er altijd een begin-midden-eind maar soms voelde dit boek als twee boeken in één omdat er meerdere wendingen in zaten, waardoor je dus bleef doorlezen.
Ik heb de laatste zeventig pagina’s in 1,5 uur gelezen, van 3.30 uur tot 5.00 uur ‘s ochtends omdat ik ziek was, haha, en dat was een fijne afleiding!