Opnieuw geweldig neergezet!
Het was eerst een beetje lastig om in het boek te komen. Het was voor mijn gevoel nog vlotter geschreven dan ik van Lotte gewend ben. Dat wende wel snel. Het verhaal houdt je echt volledig in z’n greep, de omgeving kan je je goed voorstellen, de stinkpubs al helemaal (als dorpsbewoner met veel kroegen) en ik zou echt graag eens willen weten hoe het werkt om zo’n hele outfit aan te trekken.
Voordat ik de recensie afsluit met twee mogelijke/lichte spoilers, een boodschap aan iedereen die een boek van Lotte wil lezen. Je zal (in mijn ogen) niet teleurgesteld worden! Ze schrijft heel fijn, luchtig, sfeervol en zet keer op keer een heel sterk verhaal op papier!
Hieronder volgen twee aantekeningen op het verhaal die als lichte spoiler gezien kunnen worden. LAATSTE WAARSCHUWING!
Ik vond het eerst een beetje vreemd dat er zoveel tijd werd besteed aan het beschrijven van de menstruatie, maar het hielp wel bij het “zetten” van de tijd waarin het boek zich afspeelt. En als laatste had ik een beetje een “ehh”-reactie bij de reden van Junior R., die vond ik ergens te licht voor de hele situatie, maar wat ik dus niet weet is of dit toentertijd een heel ernstig geval was, want als dat wel zo is, dan verklaart dat alles.