Tweede bezoek aan aarde
Tweede bezoek aan aarde van N.J. Frank was voor mij een schrijfstijl waar ik even aan moest wennen, zo ook aan het genre. Maar zodra je eenmaal in het verhaal getrokken bent, wil je zo snel mogelijk weten hoe het afloopt.
Na het overlijden van haar vader gaat Diana nog steeds elk jaar kamperen samen met haar moeder Megan en haar broer Robert. Maar sinds zijn overlijden kan ze er niet meer van genieten. Zo blijkt het dit jaar ook nog eens dat het extreem is gaan regenen. Wanneer Diana naar de weersvoorspelling luistert via de radio op haar telefoon, krijgt ze nog een nieuwsbericht mee, er blijkt namelijk een raar meteorologisch fenomeen voor te komen. Er staat iets spannends te gebeuren en Diana heeft het gevoel dat zij daar mee te maken krijgt. Wanneer het blijkt dat het meteorologische fenomeen vlakbij hun is neergestort besluit Diana om op onderzoek uit te gaan. Ze vindt een grote bal, maar ook een klein fragiel slakje, wat ze niet weet is dat haar broer haar is achtervolgt en hij trapt het slakje kapot. Diana is woedend, ze besluit het slakje toch mee te nemen naar haar tent. Eenmaal in haar tent hoort ze een stem in haar hoofd die water roept, het blijkt van het slakje afkomstig te zijn. Van het water blijkt het slakje te groeien. Het slakje blijkt Eva te heten en is van buitenaardse afkomst, ze heeft Diana haar hulp nodig om de kern van hun planeet terug te krijgen. En dit blijkt geen makkelijke klus te zijn. Diana besluit het avontuur aan te gaan, gaat het haar lukken om Eva en haar zussen de kern terug te geven?
Het is een hels avontuur wat Diana mee maakt, waar je vanaf het begin gelijk in mee wordt getrokken. Ondanks dat dit een nieuw genre voor mij is, vond ik het toch een erg leuk verhaal. Waarbij de spanning goed wordt opgebouwd, je erg meeleeft met de buitenaardse wezens. De buitenaardse wezens worden erg goed beschreven, ik zag ze namelijk zo voor me. Het ET-lab moet natuurlijk beschermd worden, het enige nadeel vond ik de besluiten van de president, de minister en de topman van de NASA, die vond ik namelijk iets te agressief over komen. De buitenaardse wezens moesten kapot, op welke manier dan ook, ook al komen daar onschuldige mensen bij om. Het verhaal zit goed in elkaar, je leest er vlot doorheen en wilt erg graag weten hoe het gaat aflopen. Het is zeker een aanrader als je het leuk vindt om over buitenaardse wezens te lezen.